RAY SOFA

L0

Ray është divan modular i lindur nga konvergjenca e çmuar e përmasave dhe vëllimeve tipike për Antonio Citterio. Larg nga çdo përpjekje e dukshme për të qenë ndryshe.

196 Views
Kompozime në bazë të moduleve me dimensione të ndryshme sipas materialeve koresponduese. (Kliko për të parë skedën teknike)

Përshkrim

Ray është një sistem modular që fillon me elemente lineare, shezlong dhe elemente terminalë, të cilët mund të përdoren për të formuar të gjitha llojet e konfigurimeve – madje edhe modelet e qosheve dhe gadishullit. Ray merr disa karakteristika nga “Charles” (1997) – pikat e forta, lineariteti dhe thjeshtësia – dhe i ripunon ato me detaje të imëta dhe elemente rrobaqepësie, në veçanti thurjen e batanijes në të njëjtën ngjyrë ose një nuancë të kundërta, që rrit mbulesat e lëvizshme. Karakteristikë kryesore është këmba e formës U, e hedhur në shufër, e cila së bashku me jastëkët e sediljes, kontribuon në krijimin e një imazhi të Ray si një divan i ulët – një pjesë veçanërisht elegante me forma të ekuilibruara.