Papilio Chair Tubular

L0

Fluturat në fluturim. Imazhi i dizajnit ishte ai i një karrigeje që do të “mirëpritte” me hijeshi – me lëvizjen e hijshme të një fluture – e cila në latinisht quhet “papilio”.

50 Views
Kompozime në bazë të moduleve me dimensione të ndryshme sipas materialeve koresponduese. (Kliko për të parë skedën teknike)

Përshkrim

Grande Papilio u krijua me rrjedhshmëri rreth një koni të prerë me kokë poshtë. Hapësira e bollshme e pjesës së sipërme të pasme të madhe dhe forma e lakuar e sediljes së saj komode janë shenja të qarta të dëshirës për të ofruar komoditet maksimal për këdo që dëshiron ta ulë këtë karrige. Ky është një produkt vërtet ikonik, edhe pse estetika e tij nuk ishte një përparësi e lartë sipas projektuesit. Fukasawa, i cili vendos sjelljen e njerëzve përpara një interesi në formë, tha: “Unë doja që karrigia të dukej natyrshëm e rehatshme, të kishte të njëjtën formë që do të kishte relaksimi nëse do të përfaqësohej nga një imazh.” Krahët që shtrihen në anët e karriges duke theksuar ndjesinë e rehatisë: në karrige dhe kolltukun e vogël, ato ndihmojnë në mbështetjen e ijeve dhe pjesës së pasme; në karrigen Grande Papilio dhe divanin Love Papilio, ata mbështjellin kokën për të ofruar izolim dhe qetësi. thjeshtësia, menjëherë dhe komoditeti kanë udhëhequr zhvillimin funksional të të gjithë serisë Papilio: kolltuqet Grande Papilio dhe Piccola Papilio, karriget Papilio dhe Mini Papilio, divanin Love Papilio dhe shtratin Papilio.