ATOLL SOFA

L0

Emëruar pas formimit të koraleve B&B Atoll, sistemi i ri modular i uljes nga Antonio Citterio, është një shprehje e rafinuar e një forme të ekuilibruar estetike dhe një stili vendimtar bashkëkohor që është gjithashtu jashtëzakonisht elegant.

130 Views
Kompozime në bazë të moduleve me dimensione të ndryshme sipas materialeve koresponduese. (Kliko për të parë skedën teknike)

Përshkrim

Sistemi është ndërtuar në tre platforma themelore – 190 cm dhe 240 cm, të dyja me thellësi 90 cm, dhe 130 cm me thellësi 140 cm – që plotësohen me elemente mbështetëse dhe mbështetëse për të formuar lloje të ndryshme të sediljeve: divane, dormeuse, qoshe – modulet fundorë, elementë të vetëm ose modularë me shezlong dhe osmanë. Kornizat kanë vija të lehta dhe të holla dhe zbatohen në mbështetëse të larta të hedhura me profil metali duke theksuar vijën midis strukturës dhe tapicerisë. Janë në dispozicion dy përfundime, kallaji me plumb dhe kromi i zi. Pjesëve u jepet edhe më shumë karakter nga një element mbështetës që do të vendoset ku të dëshironi, një mbështetës në dy madhësi – 65 cm dhe 90 cm – bashkangjitur me rripa lëkure në një strukturë të hedhur me gurë. Ky aksesor mund të futet midis jastëkut të sediljes dhe strukturës së bazës për të siguruar një mbështetje shtesë ose të bëhet një mbështetëse ose mbështetëse mbrapa sipas dëshirës. B&B Atoll është një projekt dinamik me një aftësi vazhdimisht të freskët për t’u përshtatur me kompozime të ndryshme dhe për të krijuar lloje të ndryshme ulësesh, nga versionet informale të relaksit deri tek ato më zyrtare, e bërë gjithashtu e mundur me përdorimin e jastëkëve plotësues të shpinës.