CAMALEONDA SOFA

L0

Në ribotimin e saj, Camaleonda ruan elementet që e kanë bërë atë një klasik bashkëkohor.

150 Views
Kompozime në bazë të moduleve me dimensione të ndryshme sipas materialeve koresponduese. (Kliko për të parë skedën teknike)

Përshkrim

Me marrëveshje të ndërsjellë, Mario Bellini dhe B&B Italia kanë vendosur të mbajnë modulin e sediljes cm 90×90, së bashku me mbështetësen dhe mbështetësen e krahut, besnik ndaj projektit origjinal, modeli origjinal i prerjes së të cilit u përdor për edicionin e ri. Mbushja bujare poliuretani që formon modelin karakteristik të kapitoneve mbetet e pandryshuar, prodhuar akoma me sistemin inovativ të kabllove, grepave dhe unazave të krijuara nga Bellini në 1970, i cili përcakton pamjen karakteristike dhe modularitetin. Falë shufrave dhe unazave, në fakt, modulet mund të hiqen dhe të kombinohen sipas dëshirës, ​​duke lejuar që divani të përshtatet me një shije në zhvillim dhe nevojat dinamike të atyre që e përdorin atë. Karakteristika themelore e Camaleonda është modulariteti i saj i pakufizuar, një model gjeometrik që lejon secilin element të bëhet një lloj pixel i madh përmes të cilit përcaktohet ambienti juaj i shtëpisë. Duke lidhur dhe hequr ulëset e ndenjëseve, mbështetëseve dhe mbështetëseve të krahëve, ju mund të shijoni luksin e ndryshimit të mendjes sa herë që dëshironi, duke lëvizur dhe duke ridizenjuar hapësirën. Një koncept i dashur për Mario Bellini: “Nga të gjithë objektet që kam hartuar, Camaleonda është mbase më e mira për sa i përket ndjenjës së saj të lirisë. Ka një numër të pafund konfigurimesh të mundshme. ” Mbushja është azhurnuar plotësisht nga Qendra e Kërkimit dhe Zhvillimit e B&B Italia, duke e bërë atë edhe më të rehatshme se versioni origjinal. Kështu konfirmohet ekuilibri magjik midis gjeometrisë rigoroze të sheshit dhe rrumbullakësisë mikpritëse të mbushjes, duke nënvizuar më tej elasticitetin dhe ergonominë e prekshme që karakterizojnë shumë nga projektet e projektimit të Mario Bellini. Camaleonda mund të mbulohet me të gjithë koleksionin e tekstilit dhe lëkurës të B&B Italia, duke lejuar një tjetër ndryshore në morinë e kombinimeve të mundshme. Camaleonda është një objekt dinamik, i gjallë dhe i sinqertë, aspak enigmatik, që lejon një numër të pafund konfigurimesh duke ruajtur akoma identitetin e saj të veçantë dhe unik.