TOBI-ISHI

L0

Tavolina që u bë skulpturë.

 

64 Views
Kompozime në bazë të moduleve me dimensione të ndryshme sipas materialeve koresponduese. (Kliko për të parë skedën teknike)

Përshkrim

Projekti i parë i Edward Barber & Jay Osgerby për B&B Italia ishte Tobi-Ishi, një tryezë e rrumbullakët ngrënie e frymëzuar qartë nga Zen. Dyshja e dizajnit janë entuziastë të mëdhenj të artit dhe kulturës japoneze dhe emri dhe koncepti për këtë tryezë erdhën nga gurët e lëmuar (tobi-ishi) të përdorura si zbukurime në kopshtet tradicionale japoneze Zen. Mbingarkesa e tryezës dhe bazat vertikale trapezoidale të vendosura në kënde të drejta gjenerojnë një figurë thelbësore skulpturore që duket se ndryshon formën në varësi të pikës së vëzhgimit. Kërkimi për ekuilibër midis formave dhe materialeve shprehet në tabelën Tobi-Ishi përmes shumë materialeve: fino çimentoje, përfundim i llakuar, mermer dhe lisi për tryezën e ulët.