Tavolinë fossile druri

Druri i ngurtësuar është rezultat i një peme e cila është transformuar plotësisht në gur nga procesi i permineralizimit

SKU: PW10 Kategoritë: , ,
Brandet: Versmissen
Product code PW10
Frame Black Powder Coating
Material Petrified Wood and Iron Base
Age (years) Petrified Wood is Approx. 6 Million Years Old
Origin Indonesia
Width (cm) 42-48
Depth (cm) 33-38
Height (cm) 47
Volume (m3) 0.098
Nett Weight (kg) 29

Përshkrim

Druri i ngurtësuar është rezultat i një peme e cila është transformuar plotësisht në gur nga procesi i permineralizimit. Të gjitha materialet organike (dmth. Druri) janë zëvendësuar me minerale (kryesisht një silikat, siç është kuarci), duke ruajtur strukturën origjinale të indit burimor. Prandaj druri i ngurtësuar është një përfaqësim tre-dimensional i materialit organik origjinal. Procesi i ngurtësimit ndodh nën tokë, kur druri gërryhet nën sediment dhe ruhet fillimisht për shkak të mungesës së oksigjenit i cili pengon dekompozimin aerobik. Uji i ngarkuar me minerale që rrjedh përmes sedimentit depoziton minerale në qelizat e bimës; ndërsa linjina dhe celuloza e bimës prishen, në vend të saj formohet një myk guri. Druri i ngurtësuar është 6 deri në 20 milionë vjet i vjetër.