NAVIGLIO

L0

Koleksioni Naviglio i Yabu Pushelberg është i përbërë nga një element i lakuar, linear, shezlong dhe osmane që së bashku shprehin një dialog vizual midis strukturës dhe formës.

50 Views
Kompozime në bazë të moduleve me dimensione të ndryshme sipas materialeve koresponduese. (Kliko për të parë skedën teknike)

Përshkrim

Sinteza është thelbi i projektit dhe fillon nga emri i tij. Rrjedhat e ujit janë vendet e takimit dhe bashkimit, një sintezë e tregtisë dhe kohës së lirë, ndërhyrja njerëzore dhe kontakti me natyrën. Kjo ishte pika e fillimit për dizajnerët George Yabu dhe Glenn Pushelberg për partneritetin e tyre të parë me B&B Italia. Në vizionin e stilistëve kanadezë, baza e uljes është një shtrat lumi që përcakton hapësirën për të vendosur një mbështetëse / mbështetëse, e cila është po aq e sinqertë sa një rrjedhë uji. Dizajni i Yabu Pushelberg ndërton një marrëdhënie midis formave organike dhe teknologjive të formimit të B&B Italia për të krijuar një tërësi të qëndrueshme dhe univokale. Si pjesë e një enigme, ekipi i B&B Italia ka hartuar në mënyrë ergonomike secilën formë për të arritur një njësi të vetme kohezive. Seksioni i mbështetëses dhe format e ulëseve zbulojnë një ekuilibër delikat midis poligoneve dhe formave të lakuara, ku gjeometria bëhet butësi dhe ashpërsia përzihet me rehati. Mbështetësja mbështetet nga një formë e rrumbullakët, por në të vërtetë është një poligon i parregullt me ​​buzë të rrumbullakosura – një detaj mahnitës dhe sigurues. Tapiceri i elementeve të ndryshëm është bërë nga poliuretani me dendësi të diferencuar për të përqafuar me lehtësi trupin dhe për të siguruar mbështetjen më të përshtatshme. Zgjedhja u diktua nga natyra e objektit – një divan i projektuar pa jastëkë vendesh. Gama e tapicerive të Naviglio, duke përfshirë një buqetë të re me një bazë uniforme dhe flakë shumëngjyrëshe që kujtojnë dinamizmin e pikturës në veprim dhe kombinimet e ngjyrave impresioniste. Një bashkëveprim delikat piktorik midis dritës dhe hijes që shton pesë variacione të pëlhurës së re në koleksion, ku bashkëveprojnë ngjyrat e bardha, gri, e zeza dhe tortora. Sipërfaqja e pasme e mbështetëses paraqet një seksion dekorativ ton-mbi-ton ose kontrast të kundërt, duke krijuar një element linear që nënvizon më tej vazhdimësinë e formës. Komplementi i gamës, tryeza e shërbimit Naviglio e krijuar nga studioja Yabu Pushelberg, paraqet një majë xhami transparent për tu pozicionuar afër sediljes. Boshti vertikal i nikelit i bronzuar i hollë mbështetet nga një bazë mermeri e lëmuar, me një formë të frymëzuar nga guri i lumit.