Petrified Wood Slice

Druri i ngurtësuar është rezultat i një peme e cila është transformuar plotësisht në gur nga procesi i permineralizimit.

SKU: PW30 Kategoritë: ,
Brandet: Versmissen
 
Materiali Petrified Wood
Mosha Petrified Wood is Approx. 6 Million Years Old
Origjina Indonesia
Gjerësia: (cm) 13-16
Thellësia: (cm) 6-8
Lartësia (cm) 23-26
Vellimi: (m3) 0.003
Pesha Nett: (kg) 2

Përshkrim

Druri i ngurtësuar është rezultat i një peme e cila është transformuar plotësisht në gur nga procesi i permineralizimit. Të gjitha materialet organike janë zëvendësuar me minerale (kryesisht një silikat, siç është kuarci), duke ruajtur strukturën origjinale të indit burimor. Prandaj druri i ngurtësuar është një përfaqësim tre-dimensional i materialit organik origjinal. Procesi i ngurtësimit ndodh nën tokë, kur druri gërryhet nën sediment dhe ruhet fillimisht për shkak të mungesës së oksigjenit i cili pengon dekompozimin aerobik. Uji i ngarkuar me minerale që rrjedh përmes sedimentit depoziton minerale në qelizat e bimës; ndërsa linjina dhe celuloza e bimës prishen, në vend të saj formohet një myk guri. Druri i ngurtësuar është 6 deri në 20 milionë vjet i vjetër.